Daha gidecek çok yolumuz var

Sözleri kızına ait bir şarkıyı seslendirmek nasıl bir duygu acaba ? “Anne. Ben bir kaç kelime karaladım. Besteleme imkanımız olursa sen söyleyebilir misin ?” sözlerini hayal eder gibiyim.

Leman Sam – Daha Gidecek Yolumuz Var

Birazdan aşağıda paylaşacağım videodaki şarkıyı söyleyen sanatçımız Leman Sam. O şarkıdaki sözleri yazan ise kızı Şevval Sam. Anne ve kız birbirine sımsıkı tutunduğunda nasıl bir eser çıkıyor hep birlikte dinleyelim.

Daha Gidecek Yolumuz Var

Daha gidecek çok yolumuz var

Çok yol kat ettim yeter artık derken daha gidecek çok yolumun olduğunu fark ettim. Henüz başlangıçta olduğumu. Başlangıç çizgisini bir kaç adım geçebildiğimi. Kendimi yolcu diye tanımlarken yolcuların özentisinde olduğumu.

Şevval Sam – Hey Gidi Karadeniz

Leman Sams’ın sesini duyduğunuz bu makalemde yine sözleri Şevval Sam’a ait olan Hey Gidi Karadeniz türküsüne yer vermemek ayıp olurdu. Bir de onun güzel sesini dinleyelim.

Hey Gidi Karadeniz

Gittiğim her yere götürdüm

Nereye gidersem gideyim hep birlikte geldiler. Aşklarım. Ailem. Tarihim. Şarkılarımız. Yazarlarımız. Çizimlerim. Sözlerim. Ata sözlerimiz. İzlediğim filmler. Bayrağım. gezdiğim yerler. Bedenim. Tarihim. Dostlarım. Düşmanlarım. Kısacası şu yaşıma kadar geçmişimde olan her şeyim. Yanımda değillerdi belki. Ama düşüncelerimdeydiler. Kimi zaman hayallerimde, kimi zaman rüyalarımda.

Başıma gelecek bir taş parçası ile hafızamı kaybetmediğim sürece de benle birlikte yol almaya devam edecekler. Olsun. Daha gidecek çok yolumuz var sizlerle.

Atam diyor ki

Mustafa Kemal Atatürk diyor ki “Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir”. Benim için sanat, bir insanın atar damarıdır. O damar kopar ise insan yaşayamaz. Hayatta kalma imkanı yoktur. O sebepten dolayıdır ki sanatınıza engel olmaya çalışanlara, can pahasına da olsa engel olmanız gerekir.

Yukarıda paylaştığım iki şarkı bizim sanatımızdır. O şarkılarının sözleri. O şarkıları dinlerken kaleme alınan bu yazılar gibi. Aynı ata sözlerinin sizlere aktardıklarında olduğu gibi.

Sahip çıkalım

Sanatımıza sahip çıkalım. Edebiyatımıza. Tarihimize. Dinimize. Bayrağımıza. Ailemize. Dostlarımıza. Bunları yaparken de ortak noktamızı bulmaya çalışalım.

Biz sahip çıkmaz isek, bizi bizden daha iyi tanıyanlar, bizi bizden daha iyi okuyanlar, bizi bizden daha iyi yaşayanlar sahip çıkarlar.

Sonuç olarak

Sonuç olarak daha gidecek yolumuz var. Daha gidecek çok yolum. O yollarda yürürken inanıyorum ki her şey çok güzel olacak. Her şey çok daha güzel olacak.

Bonus

Bonus olmadan olmaz dimi. Yine Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşamış, bu toprakların suyunu içmiş, bir zamanların gençleri şimdilerin ise gençler tarafından sevilen iki sanatçısının rap şarksını dinleyelim.

CEZA Neyim Var Ki Feat SAGOPA

Aradıklarınız aslında aranızda. Sadece sağda, solda, yukarıda, aşağıda aramak yerine bir ortak noktaya bakmanız yeterli.

Edit Reyiz’e selamlar.

Edit Reyiz

En iyisi burada bitirmek…

İlgili Yazılar


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılanlar

UZEM

Ulusal zehir danışma merkezi Ulusal zehir danışma merkezi'nin kısaltması UZEM'dir. UZEM UZEM yani ulusal zehir danışma merkezi destek hattının numarası...

BEKO’nun açılımı nedir?

Beko'nun açılımı Bekonun açılımı: Bejerano ile KOÇ Holding'in kurmak istediği ortaklık sonucu, her iki şirketin, baş iki harflerinin birleşimi. BEKO'nun...

Samsung telefonlarda uygulama nasıl gizlenir

Samsung uygulama gizleme Samsung akıllı telefonlarda uygulama nasıl gizlenir bu makalemde detaylı bir şekilde anlatmaya çalışıyorum. Ayarlar bölümüne tıklıyoruzArama kısmına...

Uçak kaç km hızla kalkar?

Uçak kaç km hızlar kalkar? Uçaklar 240-285 km/sa hızla kalkarlar. https://youtu.be/aeiMLVQCRZc Uçak kalkış anı Uçaklar ne kadar hızla gider? Uçaklar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne zaman kuruldu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne zaman kuruldu? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Umum Müdürlüğü adı ile 10 Şubat 1937 tarihinde...

Ziraat Bankası ATM’den trafik cezası ödeme

Ziraat Bankası ATM'den trafik cezası ödeme Ziraat Bankası ATM'den trafik cezası ödeme istiyorsanız eğer hemen aşağıda paylaşmış olduğumuz videodaki adımları...

Kara kaş gözlerin elmas şarkısının sözlerini kim yazdı?

O şarkının sözleri kime ait? Motosikletimi çok dikkatli kullanırım normalde. Ama o gün son seste açtığım kulaklığımda çalan şarkının sözlerine...

Resmi hizmete mahsustur ne demek

3 kural ihlali Saatte 70 km/s hız kuralına uymadı. Kırmızı ışıkta geçti. Yayaya yol vermedi. 3 kural ihlalini görmeme sebep...