Telefonum şarj olmuyor

Akıllı telefon kullanıcı olarak benimde ara sıra karşılaştığım sorunlardan bir tanesi telefonumun şarj olmamasıdır. Bu makalemde bir telefon neden şarj almaz, yaşanılan bu sorunun sebepleri nelerdir, nasıl çözüme kavuşturulur detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Ama önce kısa bir bilgi vereyim.

Telefon bataryası nasıl dolar

Her akıllı telefonda bir batarya vardır. Bataryanın dolması için ise elektrikten faydalanılır. Şarj aleti prize takılır. Kablosunun ucu ise telefonun şarj soketine (genellikle alta olur) takılır. Şarj soketinin bataryaya bir bağlantısı vardır. Şarj aleti başlığında voltajı düşürülen elektrik akımı şarj soketi aracılığı ile bataryanın dolmasını sağlar.

Telefonu şarja taktığınızda cihaz üzerinde bataryanın dolmaya başladığına dair bir uyarı işareti görürsünüz.

Telefonum şarj almıyor: sizler tarafından çözülebilir sorunlar

Telefonum şarj olmuyor diyorsanız eğer bunun üç sebebi bulunmaktadır. İlki kullandığınız şarj aletinin başlığı ya da kablosu arızalanmış olabilir. Bu sorun yeni bir şarj aleti ya da kablosu alınarak düzeltilebilir. Bu sebeple ilk olarak farklı bir şarj aletinde deneme yapmanızı tavsiye ederim. Çok kısa bir süre içerisinde başıma böyle bir durum geldi. Annem aradı oğlum telefonum şarj olmuyor diye. Hemen yapalım annem dedim ama sen önce bir farklı bir şarj aleti ile de deneme yap istersen dedim. Sorunun şarj aletinde olduğunu farklı bir şarj aleti denenince anlamış olduk.

Telefonunuzun şarj olmamasının ikinci bir sebebi ise şarj soketi yuvasının elbise pamuğu, kir, toz ve benzeri partiküllerden dolayı tıkanmasıdır. Böyle bir durumda şarj aletinin ucu şarj yuvasının dişlileri ile buluşamaz. Çözüm yolu ise oldukça basittir. Herhangi bir kürdan yardımı ile dikkatli bir şekilde içerideki toz ve pamukları dişlere zarar vermeden çıkarabilirsiniz.

Telefonum şarj almıyor: Teknisyen müdahalesi gerektiren durumlar

Akıllı telefonların şarj olmamaları ve aslında bu makaleyi yazmamın sebebi olan sorun şarj soketinin arızalanması olayıdır. Sıvı – nem teması sonrası oksitlenme, alınan darbeler ile kırılma – çatlama, aşırı elektrik akımı sonrasında yanma sebebi ile şarj soketi işlevini yerine getiremez hale gelebilmektedir.

Böyle bir sorunlar karşılaşıldığında tek çözüm yolu profesyonel bir akıllı telefon teknisyeni tarafından şarj soketi değişimi yapılmasıdır.

Akıllı telefon şarj soketi sorunu çözümü

Akıllı telefonlarda yaşanan donanımsal şarj soketi sorunları alanında uzman ve tecrübeli GSM İletişim teknisyenleri tarafından şarj soketi değişimi yapılarak çözüme kavuşturulmaktadır.

Şarj soketi değişimi süresi GSM İletişim’de ortalama 45 dakika iken 2 taraflı ücretsiz kargo gönderim hizmetinden faydalanıldığında ise 3 (üç) iş günüdür.

  1. Telefon modeline uygun orjinal şarj soketi kullanılır.
  2. Değişim süreçlerinde bilgileriniz silinmez.
  3. Telefonunuz sorunsuz bir şekilde şarj almaya devam eder.
  4. 6 ay şarj soketi garanti kartı ile birlikte cihazınız sizlere teslim edilir.

Garanti süresi dahilinde şarj soketi ile ilgili kullanıcı hatası dışında karşılaşılan teknik sorunlar ücretsiz olarak GSM İletişim teknisyenleri tarafından çözüme kavuşturulur.

Şarj soketi değişim videosu

GSM İletişim’de şarj soketi değişimi nasıl yapılır detaylı bir şekilde izlemek isterseniz eğer hemen aşağıda paylaşmış olduğum, GSM İletişim teknisyenleri tarafından yapılan ve resmi Youtube kanalına yüklenen video aracılığı ile izleyebilirsiniz.

GSM İletişim adres bilgileri

Adres: Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No:33 (Evlendirme Dairesi Sağ Çaprazı) Söğütlüçeşme-Kadıköy / İstanbul ( Adres Tarifi )

Müşteri Hizmetleri: 02165504060

Site: https://www.gsmiletisim.com

GSM İletişim™ hakkında

GSM İletişim akıllı telefon ekran ve parça değişiminde Türkiye rekorunu elinde bulunduran, bu rekoru gerek videoları gerekse de fotoğrafları ile tescilleyen, 6 ay garantili hizmet sunan özel bir teknik servistir.

2001 yılında Lokman Demir tarafından kurulan GSM İletişim günümüze kadar bu sektörde kesintisiz bir şekilde hizmet vermektedir.

Vergi dairesi

GSM İletişim 2760431268 numarası ile Kadıköy vergi dairesine bağlıdır. Kadıköy vergi dairesini arayarak GSM İletişim’i araştırabilirsiniz.

Kurumsal kargo anlaşması

GSM İletişim ile MNG Kargo ve Yurtiçi Kargo arasında kurumsal kargo anlaşması bulunmaktadır. “MNG Kargo” kargo gönderi kodu 314383560, “Yurtiçi Kargo” kargo gönderi kodu ise 298026731’dir.

Marka tescil belgesi

GSM İletişim markası Lokman Demir tarafından tescillenmiştir. Marka tescil numarası 2017 07764 olup GSM İletişim olarak veya numaramız ile Türk Patent ve Marka Kurumu üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.

Şirket belgeleri

Vergi levhası, SGK Belgesi, Esnaf ve Sanatkar Sicil Tasdiknamesi ve Ticari Paket Sigorta Poliçesi belgelerine kurumsal internet sitesinde “Hakkımızda” sayfasında paylaşılmıştır.

Teknik servis odası

GSM İletişim periyodik bir şekilde sterilize edilmektedir. Tamamen statik elektrikten arındırılmıştır. 7/24 8 farklı kamera ile denetim altında tutulmaktadır. Sigortalıdır. Teknisyenler özel teknisyen ekipmanları, statik elektrikten arındırıcı bileklik, teknisyen eldivenleri kullanarak parça değişimi ve onarım işlemlerini gerçekleştirirler.

İlgili Yazılar


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılanlar

UZEM

Ulusal zehir danışma merkezi Ulusal zehir danışma merkezi'nin kısaltması UZEM'dir. UZEM UZEM yani ulusal zehir danışma merkezi destek hattının numarası...

BEKO’nun açılımı nedir?

Beko'nun açılımı Bekonun açılımı: Bejerano ile KOÇ Holding'in kurmak istediği ortaklık sonucu, her iki şirketin, baş iki harflerinin birleşimi. BEKO'nun...

Samsung telefonlarda uygulama nasıl gizlenir

Samsung uygulama gizleme Samsung akıllı telefonlarda uygulama nasıl gizlenir bu makalemde detaylı bir şekilde anlatmaya çalışıyorum. Ayarlar bölümüne tıklıyoruzArama kısmına...

Uçak kaç km hızla kalkar?

Uçak kaç km hızlar kalkar? Uçaklar 240-285 km/sa hızla kalkarlar. https://youtu.be/aeiMLVQCRZc Uçak kalkış anı Uçaklar ne kadar hızla gider? Uçaklar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne zaman kuruldu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne zaman kuruldu? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Umum Müdürlüğü adı ile 10 Şubat 1937 tarihinde...

Ziraat Bankası ATM’den trafik cezası ödeme

Ziraat Bankası ATM'den trafik cezası ödeme Ziraat Bankası ATM'den trafik cezası ödeme istiyorsanız eğer hemen aşağıda paylaşmış olduğumuz videodaki adımları...

Kara kaş gözlerin elmas şarkısının sözlerini kim yazdı?

O şarkının sözleri kime ait? Motosikletimi çok dikkatli kullanırım normalde. Ama o gün son seste açtığım kulaklığımda çalan şarkının sözlerine...

Resmi hizmete mahsustur ne demek

3 kural ihlali Saatte 70 km/s hız kuralına uymadı. Kırmızı ışıkta geçti. Yayaya yol vermedi. 3 kural ihlalini görmeme sebep...