Google’da En Çok Aranan Kelimeler Nasıl Bulunur

Site sahibi olan herkesin merak ettiği soru Google’da en çok aratılan kelimeler nasıl bulunur sorusudur. Çünkü bu sorunun cevabının bilinmesi site üzerinde yapılacak olan çalışmalar sayesinde gelecek olan kullanıcı trafiğinin aşırı bir şekilde artmasına sebebiyet vermektedir.

Arama motoru optimizasyonu yani SEO uzmanlarının tamamı bu sorunun cevabını bilmekte ve hangi kelimenin arama motorlarında ne kadar arama arama hacmine sahip olduklarını takip edebilmektedirler. Bu sayede o kelimeler üzerine yoğunlaşılmakta ve siteye gelene kullanıcı trafiğinin artması sağlanmaktadır. SEO uzmanı olmayan site sahipleri için Google’da en çok aranan kelimelerin nasıl bulunacağını adım adım anlatmak istiyorum. Dikkatli bir şekilde makalemi okuduğunuz taktirde istediğiniz klimenin aylık arama hacmine ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelime Aracı

Bundan bir kaç yıl öncesine kadar Google’da aratılan kelimeleri direk Google’un paylaşmış olduğu bir link üzerinden takip edebiliyorduk. Bu link anahtar kelime aracına sahipti. Direk olarak kelimemizi yazar ve aylık ne kadar aratılıyor öğrenirdik. Ama şimdi o link kaldırıldı ve bir adwords hesabınızın olması istenmekte. Yani Google’da siteniz ile alakalı en çok aratılan kelimeleri öğrenebilmeniz için bir adwords hesabı açmanız gerekiyor. Adwords hakkında bilgisi olanlar hemen şu soruyu sorabilir. Adwords hesabı açınca Google’a rekam vermek zorunda değilmiyiz ? Hemen cevaplayayım, hayır değilsiniz. Sadece bir hesap açarak anahtar kelime aracına ulaşabilirsiniz.

Adım Adım Google’da En Çok Aratılan Kelimeler Nasıl Bulunur

Arkadaşlar adım adım bu işlemi nasıl yapmanız gerekeni anlatacağım. Bazı adımlar size oldukça basit gelebilir ya da zaten yapmış olabilirsiniz. Adım başlığını okuyarak yapmış olduklarınızı atlamanız gerektiğini anlayabilirsiniz.

1. Adım: Gmail Hesabı Açmak

Google Adwords’e kayıt olabilmeniz için gmail hesabı açmanız gerekmektedir. Gmail.com adresine giriş yapınız. Henüz hesabınız olmadığı için alt kısımda yer alan Hesap Oluştur linkine tıklayınız. İsim, soy isim, kullanıcı adı, şifre, doğum günü, cinsiyet, cep telefonu, varsa mevcut e-posta adresinizi giriniz ve ardından istenen metni yazarak sonraki adım butonuna tıklaynız ve gmail hesabınızı açınız. Ardından gmail ile devam et butonuna tıklayınız. Artık gmail hesabınız açılmış ve kullanıma hazırdır.

gmail-hesap-acma-sayfasi

2. Adım: Adwords Hesabının Oluşturulması

a. Gmail hesabı almak gibi Google Adwords Hesabı açmakta oldukça kolaydır. adwords.google.com.tr adresine giriş yapınız. Gmail hesabınız olduğu için direk kullanıcı adı ve şifre istemeyebilir. İsterse de kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz. Otomatik bir şekilde adwords hesabınızın açılacağı sayfaya yönlendirileceksiniz.

google-adwords-hesabib. Yukarıda bulunan resimde Web sitenizin URL’si nedir ? alanına internet sitenizin alan adını yazınız ve devam tuşuna basınız. Sırası ile 4 adımı doldurmanız gerekecektir. 2. adımda Günlük bütçenizi 10 yapınız ve ardından sektörünüz ile ilgili bir kaç kelime giriniz. Bir tane metin reklam oluşturunuz ve en alt kısımda bulunan Kaydet ve Devam Et botonuna basınız. Merak etmeyin herhangi bir ödeme yapmak zorunda kalmayacaksınız. İleride reklam almak isterseniz Google’dan alabilirsiniz.

google-adwords-kelimeler

c. Faturalandırma adımına geçiş yapacaksınız. Bu alanda hiç bir değişiklik yapmadan Kaydet ve Devam et butonuna basmanız yeterli olacaktır. Yine merak etmeyin adınıza herhangi bir faturalandırma yapılmayacaktır. Bizim tek amacımız şimdilik anahtar kelime aracına ulaşmaktır.

adwords-faturalandirma-sayfasi

d. Son olarak ise incele alanı karşınıza gelecektir. c. adımında olduğu gibi sadece en altta bulunan Tamamla ve kampanya oluştur butonuna tıklayınız. Artık Adwords hesabınız oluşturulmuştur. Karşınıza aşağıdaki gibi bir alan gelecktir. Bu alanda sol tarafta buluna beni hesabıma götür butonuna tıklayınız. Anahtar kelime aracına ulaşmanıza ve Google’da en çok aratılan kelimeleri bulmanıza sadece bir kaç adım kaldı.

adwords-hesabinin-acilmasi

Çok şey yapılması gerektiğii biliyorum ama işlem sonunda sizler için çok değerli olan kelimelerin ne kadar arama hacimleri olduklarına, en çok hangi kelimelerin aratıldığına ve daha bir çok kelimeye ulaşabileceksiniz. Bende emin olun bu makaleyi yazarken oldukça fazla zorlandım. Hemen bir çay+sigara molası vererek 3. adımdan devam etmeye başlayayım. Not: Sgara sağlığa zararlıdır.

3. Adım: Yukarıdaki 2 adımı ve alt adımlarını yerine getirdiğinizde Adwords hesabınızın ana sayfasına yönlendirilirsiniz. Üst menüde bulunan Araçlar linkine ve ardından Anahtar Kelime Planlayıcı menüsüne tıklayınız. Anahtar kelime planlayıcı sayfanız karşınıza gelecektir. Bir kelim öbeği, web sitesi veya kategori kullanarak yeni anahtar kelimeler arayın alanına tıklayınız.

anahtar-kelime-planlayici

 a. Yeni anahtar kelimeler bulma alında sizden bazı bilgiler girmeniz istenecektir. Ürününüz ve hizmetiniz alanın alt kısmında bulunan boşluğa sektörünüz ile ilgili ya da Google’da ne kadar arandığını öğrenmek istediğiniz kelime ya da kelime gruplarını yazınız. Ardından diğer alanları boş bırakarak en alt kısımda bulunan Fikir Al butonuna tıklayınız.

d. Sona geldik. Yukarıdaki adımlaır eksiksiz bir şekilde tamamladığınızda Google’da hangi kelimenin ne kadar aratıldığını, en çok aranan kelimeleri (tahmini örnekler giresiniz) ve sektörünüz ya da siteniz ile ilgili kullanmak istediğiniz ya da isteyebileceğiniz kelimeleri Google’da ne kadar arandığını öğrenebilirsiniz. Unutmadan Anahtar Kelime Fikirleri alanında tıklayınız. Reklam grubu fikirleri, yazmış olduğunuz kelimenin türevlerinin ne kadar arandığını sizlere gösterir.

en-cok-aranilan-kelimeler-google

Ben mesela meteoroloji kelimesinin ortalam aylık aranma hacminin 2.740.000 olduğunu biliyorum. Artık sizde hangi kelimenin en kadar arandığını biliyor olacaksınız. Yorumlarınızı eksik etmezseniz eğer oldukça mutlu olurum.

İlgili Yazılar


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Hitten çok bence gelir önemli mesela youtube video indir kelimesinden hit geliyor ama kazanç yok ama saç çıkaran binox var onunla alakalı paylaşımlar yapıyorum piyasada saç çıkaran kozmetik reklamları sayesinde günde 50 tl gelir yapıyorum yani müşterisi olan şeyler paylaşmak gerekiyor

  2. sitede faturalandırma kısmına geldiğimizde hiçbir şey yazmadan kaydet ve devam et dediğimizde kabul etmiyor

    1. Merhaba Ahsen Bey;
      Evet geçende bende bunun testini yaptım artık bu özelliği kullanabilmek için minimum bir ödeme belirlemeniz ve kredi kartınızı maalesef tanımlamanız isteniyor.
      Selamlar.

  3. İyi günler Serhat bey hesbın oluşturulduğunu yazmışsınız fakat adwords hesabına giriş yaptığımda direkt olarak faturalandırma kısmına yönlendiriliyorum. Anlattığınız gibi ana sayfa falan çıkmıyor. Acaba başka bir yolu varmı? Herhangi bir reklam verme gibi bir durumum söz konusu değil sadeçe google da kelimelerin ne kadar arandığını öğrenmek istiyorum.

    1. Merhaba Murat Bey;
      En son kontrol ettiğimde çıkıyordu. Güncelleme yaparak o alanı kapatmış olabilir. Kapatıp kapatmadığını akşam kontrol edeceğim ve sizleri bilgilendireceğim.
      Selamlar.

  4. Merhaba Serhat bey yazınızı okuyarak adwords hesabı almaya çalıştım fakat faturalandırma kısmına gelince kaydet ve devam et dediğimde kabul etmiyor ve bilgilerin doldurulmasını istiyor işletme mi bireysel mi ad adres ödeme seçenekleri kredi kartı mi banka kartımı diye acaba ne yapmam gerekir?

    1. Murat Bey merhaba;
      Adwords hesabınızı açtınız aslında. Google’a reklam vermeyecekseniz eğer adwords sayfasına giriş yapıp yazdıklarımı takip ederek üst kısımdan en çok aranan kelimeleri öğrenebilirsiniz.
      Selamlar.

  5. Merhaba, çok güzel bir paylaşım olmuş. Adım adım takip ederek aradığım kelimelere ulaştım. Çok da eğlenceliydi. Teşekkür ederim, emeğinize sağlık

  6. Gerçekten çok yararlı bir bilgi. Çoğu kişi benim gibi tereddütte olabilir ama hiçbir ödeme yapılmıyor işlem sonunda. Hesap oluşturulunca hemen kaldırılıyor reklam zaten.

Son Yazılanlar

UZEM

Ulusal zehir danışma merkezi Ulusal zehir danışma merkezi'nin kısaltması UZEM'dir. UZEM UZEM yani ulusal zehir danışma merkezi destek hattının numarası...

BEKO’nun açılımı nedir?

Beko'nun açılımı Bekonun açılımı: Bejerano ile KOÇ Holding'in kurmak istediği ortaklık sonucu, her iki şirketin, baş iki harflerinin birleşimi. BEKO'nun...

Samsung telefonlarda uygulama nasıl gizlenir

Samsung uygulama gizleme Samsung akıllı telefonlarda uygulama nasıl gizlenir bu makalemde detaylı bir şekilde anlatmaya çalışıyorum. Ayarlar bölümüne tıklıyoruzArama kısmına...

Uçak kaç km hızla kalkar?

Uçak kaç km hızlar kalkar? Uçaklar 240-285 km/sa hızla kalkarlar. https://youtu.be/aeiMLVQCRZc Uçak kalkış anı Uçaklar ne kadar hızla gider? Uçaklar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne zaman kuruldu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne zaman kuruldu? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Umum Müdürlüğü adı ile 10 Şubat 1937 tarihinde...

Ziraat Bankası ATM’den trafik cezası ödeme

Ziraat Bankası ATM'den trafik cezası ödeme Ziraat Bankası ATM'den trafik cezası ödeme istiyorsanız eğer hemen aşağıda paylaşmış olduğumuz videodaki adımları...

Kara kaş gözlerin elmas şarkısının sözlerini kim yazdı?

O şarkının sözleri kime ait? Motosikletimi çok dikkatli kullanırım normalde. Ama o gün son seste açtığım kulaklığımda çalan şarkının sözlerine...

Resmi hizmete mahsustur ne demek

3 kural ihlali Saatte 70 km/s hız kuralına uymadı. Kırmızı ışıkta geçti. Yayaya yol vermedi. 3 kural ihlalini görmeme sebep...