2015 Noter Vekaletname Ücretleri Ne Kadar

2015 yılında Noter vekaletname ücretleri ne kadar sorusunun aşağıda hazırlanan otomatik hesaplama sistemi ile cevabı bulunabilmektedir.  Daha önceki yıllara göre 1 Mart 2015 yılından itibaren geçerli olan yeni fiyatlar ve hesaplamalar ortaya çıkmıştır. Noter’de yapılabilen her vekaletin ücreti ise farklıdır. Vekalet ücretlerini inceledikten sonra yazmış olduğum bilgilere mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim.

VEKALETNAME NOTER ÜCRETLERİ HESAPLAMA 2015

Noter harçları alanından Maktu Harçlar’ı seçiniz. Ardından harçlar kısmından Vekaletnameler alanını seçiniz. Vekaletnameler özel ve genel olmak üzere ikiye ayrılır. İmza birim sayı ücretleri farklıdır. Son olarak imza sayısını girin ve ardından hesapla butonuna tıklayın. Ödemeniz gereken noter ücreti hesaplanmış olacaktır. Noter tarafından alınan diğer bütün harçları yine bu alandan hesaplayabilirsiniz.

Vekalet Verebilmek İçin Neler Gerekli

Vekalet verilebilmesi için, vekalet verecek olan kişinin T.C. kimlik numarasının yer aldığı nüfus cüzdanı ve aynı zamanda 2 adet son 6 ayda çekilmiş olan vesikalık fotoğrafı gerekmektedir.

NOTER ÜCRETLERİ
Madde 1- Noterler, yaptıkları işlemlerden Harçlar Kanunu’na göre aldıkları harçların yüzde otuzu oranında noter ücreti alırlar. Bu ücret, bir noterlik işleminde 2,97 TL’den az olamaz. Bu suretle hesaplanan ücret miktarlarında (0,5 KR’nin) yarım kuruşun altındaki değerler dikkate alınmaz.

Düzenleme ücreti
Madde 2- Noterler, yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden 134,33 TL düzenleme ücreti alırlar. Bu işlemlerden vazgeçme veya bunların feshi, iptali ve değiştirilmesi yukarıda belirtilen ücretin üçte biri oranında ücrete tabidir. Düzenleme ücreti alınması gereken bir işlemde hesap edilecek noter ücreti ile düzenleme ücretinden hangisi fazla ise o ücret alınır.

Yazı ücreti
Madde 3- Noterler, her ne suretle olursa olsun yazdıkları kağıtların dairede kalan nüshası ile iş sahibine verilen asıl ve örneklerinin her sayfasından 4,07 TL yazı ücreti alırlar. Yukarıdaki fıkrada gösterilen kağıtların örneklerinin iş sahibinin istek ve onayı üzerine, noterlik dairesinde fotokopi yoluyla çıkartılması halinde, bu örneklerin her sayfası da aynı ücrete tabidir. Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf tutulan işlemleri noter yazdığı takdirde, yukarıdaki fıkra hükmü gereğince yazı ücreti alınır. Tanıklık ve onama şerhlerinden yazı ücreti alınmaz.

Çevirme ücreti
Madde 4 – 1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun 103 üncü maddesi hükmü uyarınca, noter tarafından bir dilden diğer dile, bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların her sayfasından 33,69 TL çevirme ücreti alınır. Bir dilden diğer dile veya bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların 10 veya daha az satırı içeren sayfalarından birinci fıkrada gösterilenin yarısı kadar ücret alınır.

Karşılaştırma ücreti
Madde 5- Dışarıda yazılıp onama veya tebliğ için noterliğe getirilen kağıtların karşılaştırılmasından (Asıllar hariç) sayfa başına 4,07 TL ücret alınır. Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf tutulan işlemlerden de bu ücret aynen alınır.

Tescil ücreti
Madde 6- Kanun uyarınca tescili gereken işlemlere ait kağıtlardan, işlem başına maktu olarak 1,27 TL tescil ücreti alınır.

Emanetlerin saklanması ücreti
Madde 7- Noterler, saklayacakları emanetler için (emanet ister eşya, isterse kıymetli evrak olsun) maktu olarak yıllık 9,41 TL ücret alırlar. Tutanakta yazılı emanetler birden fazla olsa dahi, tek saklama ücreti alınır. Emanetlerin saklanması ayrıca gideri gerektirmekte ise noter, birinci fıkra uyarınca alacağı ücretten başka, bu sebeple yapacağı gerçek gideri de ilgilisinden alır. Emanetler birden fazla kişilere ait ise, emanetlerin miktarına ve kapladığı yere göre, gider aralarında paylaştırılır. Saklama süresi kanunca belirtilmiş olan hallerde ücret, belirtilen süre için peşin olarak alınır. Saklama süresi kanunca belli olmayan emanetlerin ücreti, her yıl peşin olarak alınır. Noterin değişmesi halinde, ayrılan noter, aldığı saklama ücretinden geriye kalan süreye ait tutarı yeni notere devreder.

Harç, damga vergisi ve resimden muaf işlemlerle kamulaştırma tebliğlerinde noter ücreti
Madde 8 – Noterler, özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf olduğu belirtilen, ancak değer içeren işlemlerden, harç alınmış olsa idi alınması gereken harcın % 10’u oranında noter ücreti alırlar. Değer içermeyen bu çeşit işlemler dolayısıyla noterler onadıkları her imza için 3,41 TL ücret alırlar. Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf olduğu belirtilen ve imza onaylamasını gerektirmeyen protesto, ihtarname, ihbarname işlemlerinde ilgilisine tebliğ edilecek her nüsha için 3,41 TL ücret alınır. Kamulaştırma Kanunu hükümleri uyarınca yapılacak kamulaştırma tebliğlerinde ilgilisine tebliğ edilecek her nüsha için 3,41 TL ücret alınır.

Defter Onaylama Ücreti
Madde 9 – Defterlerin açılış onaylamasından, yüz sayfaya kadar olanlardan (yüz sayfa dahil) 1,27 TL, yüz sayfadan yukarı her yüz sayfadan da 47 KR onaylama ücreti alınır. Yüz sayfadan fazla olan defterlerin küsuratı elli sayfaya kadar olursa ücret alınmaz. Elli ve daha fazla olursa 47 KR ücret alınır. Ara ve kapanış onaylamalarında maktu olarak 47 KR ücret alınır. Özel kanunlarına göre harç, damga vergisi ve resimden muaf olanlara ait defterlerin onaylamasından da, yukarıdaki fıkralar uyarınca ücret alınır.

Bildirim Yazı Ücreti
Madde 10 – Noterler, kanunda öngörülen bildirim yükümlülükleri doğrultusunda yazacakları her yazı için 1,27 TL bildirim yazı ücreti alırlar.

Yol Ödeneği
Madde 11 – Noterler ve imzaya yetkili vekilleri, noterlik dairesi dışında iş yapmak veya Noterlik Kanunu’nun 55 inci maddesi hükmü uyarınca evrak ve defterleri götürmek için daireden ayrıldıklarında gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 16,13 TL yol ödeneği alırlar. Noterlik dairesi dışında piyango, özel ve resmi kuruluşların kur’a, seçim ve toplantılarında hazır bulunarak; tutanak düzenlemeleri halinde, noterler ve imzaya yetkili vekilleri gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 147,77 TL yol ödeneği alırlar.

Aracılık Ücreti
Madde 12- Aracı noter, işin gerektirdiği her türlü giderden başka, her işlem için maktu olarak 91 KR aracılık ücreti alır.

Terk eden eşin ortak konuta davet edilmesi ve mirasçılık belgesi verilmesi işlemlerinden alınacak ücret
Madde 13 – Terk eden eşin ortak konuta davet edilmesi ve mirasçılık belgesi verilmesi işlemlerinde, noter ücreti ile yazı ücreti bu Tarifenin 1 inci ve 3 üncü maddelerde yer alan hükümler doğrultusunda alınır.

Yürürlük Tarihi :
Madde 14- Bu tarife, 1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun değişik 112 nci maddesi uyarınca hazırlanmış olup, 1 Mart 2015 tarihinden itibaren uygulanır.

Vekaletname Ücretleri Hakkında

Eskiden vekaletname ücretlerinin ne olduğunu direk olarak söyleyebiliyorduk ancak şimdi bazı hesaplamaların yapılması gerekiyor. O nedenle imza sayısının bilinmesi ve yukarıdaki online işlem alanının kullanılması gerekiyor. Belirli periyotlarda notere giderek vekaletname ücretleri buradan paylaşacağım.

Noter ücretlerinden bahsettiğimiz bu yazımıza tercüme işlerinin noter üzerinden yapılması noktasından kapanış sağlayalım. Son zamanlarda insanların noter gibi bir güven alanının referansı ile elde etmek istedikleri çeviri hizmetleri babında sunulan yeminli tercümanlık işleri oldukça yaygın bir hal aldı. Peki ne kadar noter onaylı tercüme? Bunun fiyatını öğrenmek için de sizleri Protranslate adresine davet ediyoruz!

İlgili Yazılar


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Araç ruhsatı eşimin üzerine ,aracı benim kullanmam için vekalet vermesi gerekiyor , noter masrafı ne kadar olur.

  2. Annem köyde ki ev ve arsalar için kardeşlerine vekalet vericek.. Teyzemler 2 sayfalik vekalet yazip vermisler..annem de aynisini yazacak.. Tahminen fiyat nedir.. 2 sayfa olunca farklı mi olur

  3. elektrik su doğalgaz arkadaşın üstünde arkadaşta uzak bi ile memur olarak atandı abonelik iptali için uzaktan vekaletname nasıl alınmalı vekaletname ne üzerine alınmalı

  4. Kat karşılığı müteahhitlik sözleşmesi için 2 avukata vekalet verdek. Süresizdi üzerinden 3-4yıl geçti.yerimiz mahkemelikti satışa çıktı ihaleye. Şimdi biz bu herşeyi yapa bilir geniş kapsamlı vekaleti iptal iye azletmek istiyoruz.ne yapmalıyız lasrafımız ne olur?

  5. Selamlar. KKTC ye giriş için reşit olmayanların çıkartacakları vekalet ücreti ne kadar acaba? Anne baba birlikteyse sadece babanın izniyle olabilir mi? Teşekkürler

  6. Merhaba ben üniversite kaydımı arkadaşım yapması için vekalet vermek istiyorum bu mümkün mü ve ne kadar olur acaba? Ayrıca bu vekalet le diplomamıda alabilir mi

    1. Büşra Hanım merhaba;
      Diplomada vekalet verildiği biliyorum ve ücreti 60 TL civarında ancak kayıt yapılabilir mi bunu üniversitenizi arayarak öğrenmeniz gerekir.
      Selamlar.

  7. Eşimin diplomasını alabilmek için vekaleten almak istiyorum. Tahmini ücret ne olur. Şimdiden teşekkürler

  8. merhaba sedat bey ben babaannemin bakımını üstlendim bakım ücreti alıyorum babaanne çok yaşlı gözleri görmüyor kulak duymuyor ben babaannemin vekaletini nasıl alırım babaanneye ölen amcamdan kalan emekli ücret bağlandı ama malesef bankadan alamıyoruz ne yapmamız gerekir

    1. Merhabalar;
      Öncelikle umarım babanneniz sağlığına kavuşur. İnanın bilmediğim konular arasında yer almaktadır. Bu konuyu size en yakın bir notere danışabilir misiniz acaba.
      Selamlar.

  9. Slm babam vefat etti ve bankada onun adina odenek var mirasci oldugumdan banadusen hakki benim adima kardesm almasi icin vekalet vermk istiyorum ucreti ne olur acaba

    1. Nisa Hanım merhaba;
      Öncelikle başınız sağolsun. Geçende de arkadaşım babası Allah rahmet eylesin vefat etmişti. 1 kaç tane vekalet alması gerekiyordu onu 3 tane için sanırım 150 TL kadar ücret ödemişti. İlk vekalet ücreti 13 diye biliyorum sonrasında ise 10 TL, 10 TL artıyor almak isterseniz.
      Selamlar.

  10. merhaba serhat bey, hakkımda açılmış olan bir dava üzerine avukata genel dava vekaletnamesi çıkartmak istiyorum. noter de ne kadarlık bir ücret ödemem lazım, bilgilendirirseniz sevinirim.

  11. MERABA BANA ÖLEN BABAMIN ÜSTÜNDEN MAAŞ GELİYOR 350 LİRA AMA BEN SIMDİ İSE BAŞLIYORUM BU MAAŞ BENDEN KESILCEKMIS BUNUN YERİNE ANNEME VEKALET VERMEK ISTİYORUM MAASİ ANNEMİN ALMASINI İSTİYORUM NE YAPMAM GEREKİYOR

    1. Elif Hanım merhaba;
      Maaşınızın vekaletini annenize verdiğinizde kesin olarak maaşını almaya devam edebilecek misiniz ? Çünkü burada ufak bir mantık hatası var. Maaşı aldığınız birim ile mutlaka bu durumu görüşmenizi tavsiye ediyorum.
      Selamlar.

  12. Merhaba serhat bey ben bankadan kredi cektim ve diger masraflar adı altında para kesildi ve bende tüketici heyetine başvurdum ama banka bunun için bana dava açmış ben avukat için vekalet vereceğim ve ücreti ne kadardir

    1. Merhaba Mesut Bey;
      Maalesef bu ücreti ancak noterde öğrenebilirsiniz. Eskisi gibi fiyat paylaşımı yapmıyorlar bizlerle. Ama ortalama olarak 100 – 200 TL arası diyebilirim.
      Selamlar.

  13. araç satışı için babama vekalet vereceğim. gerekli belgeler ve ücret bilgisi paylaşır mısınız rica etsem? çok teşekkür ederim 🙂

    1. Burcu Hanım merhaba;
      Gerekli belgeler hakkında bilgim yok ancak araç satışında vekalet için 100 TL civarı bir ödeme çıkartılıyor diye biliyorum.
      Selamlar.

  14. selamlar,

    bir arsamız var ve hissedarlarımız var, tapuya vekaletname çıkartmak istiyoruz. vekaletnamede metre karesi 2.000.00.-TL üzerinden 100 metre kare hissenin vekaleti verilirken harç nasıl hesaplanır. ekstra ücret çıkar mı. Saygılar

  15. Merhabalar imza beyannamesi işlem ücreti ne kadar acaba imza değişikliğinde sıkıntı olurmu kamu kuruluşlarında

    1. Özgür Bey merhaba;
      36 TL ile 50 TL arasında değişen bir ücret olacaktır. Kamu kuruluşlarında bir sıkıntı olur mu sorusu maalesef araştırma alanım dışında.
      Selamlar.

  16. babamdan kalan av tüfegini üzerime almak için ablamdan feragetname almam gerekiyormuş noter ücreti ne tutar acaba saygılarımla…

  17. Merhaba ben sürekli yurtdışına gidip geldiğimden türkiyedeki banka, araç satışlari, yani bütün işlerimi zamaninda yapamiyorum ve kardesime vekalet vermek istiyorum. Benim bütün yetkilerimi onunda ayni şekilde yapabilmesi için nasil bir vekalet istemeliyim. Ve ortalama kaç lira tutar . Saygilarmla..

    1. Mehmet Bey merhaba;
      Buradaki yorumda yazmış olduğunuz gibi herhangi bir notere gitmeniz ve durumu belirtmeniz gerekir. Ne kadar sayfa ve vekalet sayısını tam kestiremediğimiz için en iyi sonuç onlar tarafından verilecektir. Vekalet vermeden önce ücretini öğrenme hakkınız bulunmaktadır.
      Selamlar.

  18. Almanyada doğum yapan anneler için emeklilik işlemlerini Almanyada yürütebilmesi için Almanyada yaşayan Türk vatandaşı olan bir tanıdığı Türkiyeden noter aracılığı ile vekaletname verilebilir mi Almanyada geçerli ölümü teşekkür

  19. İyi günler; Almanya’da yaşayan amcam yaklaşık 20.000 liralık bir aracın satışı için bana vekalet göndermesi gerekiyor. bunun için konsolosluğa mı başvuru yapması gerekiyor ve tahminen bu iş için ne kadar ücret ödemesi gerekiyor. Şimdiden teşekkürler…

    1. Merhaba Mehmet Bey;
      Evet konsolosluk aracılığı ve kimlik bilgileri ile vekalet verebilirler. Maalesef Almanya’da şu anda vekaletname ücretlerini bilmiyorum. Sizler bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu oluruz.
      Selamlar.

  20. Ben engin ukraynada evlilik yapıcam benden nufus kagidi pasaport ve bosandigimi belgeleyen evraklari noter onayli apistil yaptirmami istiyor ukrayna mercileri acaba ne kadar ucret oderim

    1. Merhaba Engin Bey;
      Maalesef ödenmesi gereken ücret hakkında bilgim bulunmamaktadır. Bir kaç yorum altta bir noter numarası paylaşmıştım orayı arayabilirsiniz.
      Selamlar.

  21. Iyi gunler serhat bey, ben mezun oldum diplomam icin okudugum sehre gidemiyorum vekalet vermem gerekiyormus bunun icin ne kadar bir ucret oderim.

  22. Mrb serhat bey araba aldık ama şehir dışında oturan babam kullanacak herhangi bi problem çıktığında biz olmadan halledebilmesi için vekalet vermek istiyoruz ne kadar tutar

    1. Merhaba SFT;
      Vekalet vermenize gerek yok. Bütün sorunlar babanız tarafından çözülebilir. Ama yine de vekalet vermek istiyorsanız 110 TL civarı tutacaktır.
      Selamlar.

  23. Merhaba.. Bir şey soracağım ama biraz uzun..

    Babamla köylülerden biri arsalarını değişmiş. Tapularda değişiklik yapılmamış. Sadece kendi aralarında sözleşmişler. Babam vefat edince amcaya arsamızın tapusunu verdik. Tabi tapuyu verebilmek için yani satışı yapabilmek için iskan almak gerekiyormuş. Biz 3 kardeş de amcanın arsasını noterden almak için gittik. Tabi iskan almadığımız için satış yapamadık. Amca da enişteme vekalet verdi.. İşlemleri yürütmek ve satabilmek adına. Şimdi eniştem yan çiziyor arsayı başkasına satacağını söylüyor. Bize arsayı satan amca vekaleti feshedebilir mi..?

  24. Merhaba serhat bey. Babamın kredilerinin dosya masraflarıyla ilgili işlemlerini bana devretmesi için vekalet vermesi gerekiyor. Kendisi mesai saatlerinde çalıştığı için ben koşuşturacağım. Bu vekalet için ne kadar ücret ödenir?

  25. Merhaba. Memlekette arsa satın alıcam, ama başka bir şehirdeyim. Babama vekalet vermek istiyorum. Masraflar ne kadar tutar? Bu vekalet sürelimi olur yoksa tek işlemlik mi? Babam arsayı satın aldığında tapuda benim adım mı yazar? Arsayı satmak istediğimde satış işlerimde bulunmak zorunda mıyım yoksa yine babam satış işlemini yapabilir mi?

    1. Gülay Hanım merhaba;
      Ben sizlere bir telefon numarası versem orayı arayabilir misiniz. Sorularınızın bazılarının cevaplarını biliyorum ancak %100 kesin bilgi sahibi olabilmeniz için. Gayrettepe Noter: (0212) 267 2849
      Selamlar.
      Serhat Sağlam

  26. Üniversite diplomamı almak için arkadaşıma vekalet vereceğim sizce ne kadardır ve neler gereklidir çok acil

  27. Serhat Bey Merhabalar,

    Çerkezkoyde bir daire aldım; ama elektrik, su, doğalgaz abonelikler ve daireyle alakalı olarak her şey için abime vekalet vermek istiyorum, böyle bir vekalet turu var mıdır varsa ücreti hakkında bir bilginiz var mı,

    Saygılarımla Ömer

  28. merhaba annemden vekalet alıcam kendisi biraz psikolojik rahatsızlığı var notere gelmek istemiyor ne yapabilirim?

  29. Merhaba,
    Kira sözleşmesi benim üzerime fakat işten izin alamadığım için elektrik, su, doğalgaz aboneliğini açtıramıyorum. Evde kalacak diğer arkadaşın bu abonelikleri açtırabilmesi için ne yapılması gerekiyor?
    Teşekkürler

      1. Peki bunun bize maliyeti ne olur hocam bir bilginiz varmı pek birşey anlamadım yukarıdan, birde vekaletnameyle kira sözleşmesini arkadaşa postalamam gerekli mi bunun en hızlı yolu nedir. Allah razı olsun şimdiden.

        1. Merhabalar tekrardan;
          Abonelik vekalet ücreti 62 TL olması lazım. Ama yine de tedarikli bir şekilde gidin 3 abonelik olduğu için bu ücret 100 küsürata çıkabilir.
          Selamlar.

  30. Merhaba serhat Bey :
    Ablamîn staj parasini milli egitim’den alîcam Ablam burada devil bana vekalet verecek notere be kadar Vekalet ücreti öderim ? By sayfa icon tesekkürler…

    1. Merhaba;
      Ablanızın notere giderek vekalet vermesi gerekir sizin adınıza. Szi maalesef ablanızın adına vekalet veremiyorsunuz. Yaklaşık olarak 60 TL bir ücret olacaktır.
      Selamlar.

    1. Sevil hanım merhaba;
      Böyle bir durumda geçiş işlemleri yapılır. O sırada otomatik olarak geçiş yapıldığı için eski aboneliğiniz de kapanacaktır. Tabi eski evin faturaları veya tesisat bilgileri ile birlikte yeni evin kira sözleşmesi, DASK belgesi ve tesisat bilgileri (yahut) faturaların yanınızda olması gerekir.
      Selamlar.

  31. Merhabalar,üniversite 2. Sınıftayım derslerimin danısman onayını yaptırmak icin ankaradaki bir arkadasıma vekalet cıkarmak istiyorum.imza atmadı gerekmiyor sadece yetki icin.ne yapmam gerekiyor ve ücreti nekadardır, tesekkürler

    1. Merhaba İlayda Hanım;
      Kendilerine noter aracılığı ile vekalet vermeniz ve ardından bu vekaleti kargo ile arkadaşınıza göndermeniz gerekir. Noter’de arkadaşınızın kimlik bilgileri istenecektir unutmayınız. Bununla birlikte okulunuzun vekalet ile ders onayına izin verip vermediğini öğreniniz.
      Selamlar.

      1. Okulumun vekalet ile ders onayını kabul ettiğini biliyorum;fiyat hakkında bir bilginiz var mı peki ?

        1. Merhaba İlayda Hanım;
          Daha önceki yorumlarda da bahsetmiş olduğum gibi en son 53 TL karşılığında yapılmıştı. Bulunduğunuz bölgedeki notere göre bir kaç TL fark gösterebilir.
          Selamlar.

  32. merhaba gecici mezuniyet belgesi ve lise dıplomamı rıze unıversıtesındenalması ıcın arkadasıma vekalet vermem gerekıyor ucret nedır ve arkadasımın neyıne ıhtıyacım var sımdıden tesekkurler..

    1. Merhaba Emre;
      En son 2 – 3 gün önce bir vekalet verilmişti ve ücret 53 Tl idi. Belki bulunduğunuz bölgeye göre bir kaç TL değişiklik gösterilebilir.
      Selamlar.

  33. Merhaba
    üniversitemde kayıt yenilemem için velimin imzası gerekli fakat yurtdışındalar bu noterden gerçekleşebilir mi?

  34. merhaba, ben şu an istanbul dayım uşak taki bir arkadaşıma yuksek lisans kaydımı yapması için vekalet vermem gerekiyor. arkadaşımın kendisi ve kimliği olmadan vekalet verebilir miyim eğer illa kimlik gerekiyorsa kimliği taratıp bana gönderse olurmu cok acil cevap bekliyorum teşekkürler.

    1. Merhaba;
      Arkadaşınızın kimlik bilgilerinin olması yeterlidir. Çıkarılan vekaletnameyi kendisine posta yolu ile göndermeniz gerekebilir ama. Ya da okulunuz scan kabul ediyorsa onu da gönderebilirsiniz.
      Selamlar.

  35. Merhaba.benimde bir sorum vardi bende universite de ders onayi icin bi arkadasa imza vekaleti vermek istiyorum ne kadar tutar acaba.(kutahya dumlupinar universitesi )

  36. Üniversite öğrencisiyim ders alabilmek için danışman onayı gerekiyor. Arkadaşıma vekalet verip aldirabiliyorum bunun ücreti ne olur acaba ilginiz için teşekkürler

      1. Cumhuriyet üniversitesi.sadece bi arkadaşım gidip ders onayı için vekilim diyebilecek şekilde olacak teşekkürler

          1. Merhaba Furkan;
            Öncelikle ücreti öğrenip geri bu makaleye gelerek yorum yazdığın için çok teşekkür ederim. Arkadaşlar Furkan Bey’in bahsetmiş olduğu 53 TL ücret danışman onayı için arkadaşına vermiş olduğu vekalet ücretidir onu da tekrar hatırlatalım.
            Selamlar.

  37. Merhaba, uzerime olan ve ileride alacagim araclarin satisi icin bir vekaletname verecegim. Ne kadar tutuyor bikiyor musunuz?

  38. Serhat Bey motosiklet satışı gerçekleştireceğim yarın ancak plaka değişikliği de isteyeceğim. Satış yaparken 110 gibi bir ücret ödeniyor peki plaka değişikliği için ekstra bir ücret alınıyor mu ?

    1. Olcay Bey merhaba;
      Plaka değişikliği istendiğinde de ayrı bir ücret ödenmesi gerekiyor. Geçende bir tanıdığım her ikisine toplam 223 TL ödemişti.
      Selamlar.

  39. babam yurtdışına çıkış yapacak ve ilk emekli maaşını çekmem için vekaletname ücreti ne kadar olur ?

    1. Merhaba Ebil Muhsin Bey;
      Ortalama 60 – 100 TL arasında bir vekaletname ücreti çıkacaktır. Tam olarak çıkan ücreti buraya da yazarsanız memnun olurum.
      Selamlar.

  40. Merhaba,
    Yeni ev kiralayan yaşlı bir akrabamın elektrik, gaz, su, telefon açma gibi işlerini yapmak için hangi tür vekalete ihtiyacım var ve masrafım ne kadar olur? Teşekkürler…

    1. Merhaba Anon;
      Birlikte en yakın notere giderek abonelik işlemleri için ilgili yaşlı akrabanız adına vekalet alacağınızı söyleyin. Sizlere yardımcı olacaklardır.
      Selamlar.

    1. Merhaba Burcu;
      En son öğrenci belgesi vekalet ücreti 55 TL’ydi. Ancak ufakta olsa değişiklik göstermiş olabilir. Anlayamadığım bir şekilde noterden norete bir kaç TL farkla değişik fiyat çıkabiliyor.
      Selamlar.

  41. merhaba bir araç alacağım fakat araç şehir dışında. orada yaşayan arkadaşıma vekalet yollayacağım. bunun için ne yapmam gerekli, maliyeti ne kadar tutar?

  42. arabamı satıcam. fakat alıcı hafta sonu gelecek. satış içinde benden vekalet istedi. kendi adına sonra üzerine geçirecekmiş.
    bu durumda işlem nasıl olacak

    1. Merhaba Koray Bey;
      Vekalet verildiği zaman sizin adınıza istediği kişiye satışı yapılabilir arabanın bunu sakın unutmayınız. Ayrıca vekalaet verebilmeniz içinde yanınızda olması gerekir ilgili kişinin. Satış vekaleti için 2 adet fotoğrafınızın da olması gerekiyordu en son.
      Selamlar.

  43. Selamlar, bir aracım var başka bir kimse adına satış vekaleti vermem gerekiyor.
    bu vekaletin ücreti ne kadardır aracaba ?
    birde satış sonrası o kişiye olan vekaletimi iptal etmek için ayrı bir ücret ödemem gerekiyor mu ?

  44. merhaba üniversiteye kayıt yaptırması icin ablamamkendi adıma vekalet vernek istiyoru ama ücretiniz 60 tl bu neyin parasi bu kadar?

  45. hanima verdigin vekalatname yani hanima verdigim vekili onu türkiyeden yeni düzenlenmesi yapilirmi acil cevap bekliyorum sizden

    1. Sa serhat bey iyi gunler benim oturdugum ew babamin uzerine satis islemi icin vekalet almam gerekiyo birde babamin yasi yuksek oldugundan dolayi devlet hatanesinden akli dengesi yerinde raporu almam gerekiyomus bu konuyla alakali vekalet ucreti hakkinda bilginiz varmi??? İyi gunler…

      1. Eyüp Bey merhaba;
        Devlet hastanesinden alınacak belgenin kesin olarak isteneceğini düşünmüyorum sizlerle sorunsuz bir şekilde sohbet ediyor, konuşuyor ve kendi işlerini kendisi yapabiliyorsa. Ev satışı için vekalet ücreti 110 – 120 TL arasında değişmektedir.
        Selamlar.

Son Yazılanlar

UZEM

Ulusal zehir danışma merkezi Ulusal zehir danışma merkezi'nin kısaltması UZEM'dir. UZEM UZEM yani ulusal zehir danışma merkezi destek hattının numarası...

BEKO’nun açılımı nedir?

Beko'nun açılımı Bekonun açılımı: Bejerano ile KOÇ Holding'in kurmak istediği ortaklık sonucu, her iki şirketin, baş iki harflerinin birleşimi. BEKO'nun...

Samsung telefonlarda uygulama nasıl gizlenir

Samsung uygulama gizleme Samsung akıllı telefonlarda uygulama nasıl gizlenir bu makalemde detaylı bir şekilde anlatmaya çalışıyorum. Ayarlar bölümüne tıklıyoruzArama kısmına...

Uçak kaç km hızla kalkar?

Uçak kaç km hızlar kalkar? Uçaklar 240-285 km/sa hızla kalkarlar. https://youtu.be/aeiMLVQCRZc Uçak kalkış anı Uçaklar ne kadar hızla gider? Uçaklar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne zaman kuruldu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne zaman kuruldu? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Umum Müdürlüğü adı ile 10 Şubat 1937 tarihinde...

Ziraat Bankası ATM’den trafik cezası ödeme

Ziraat Bankası ATM'den trafik cezası ödeme Ziraat Bankası ATM'den trafik cezası ödeme istiyorsanız eğer hemen aşağıda paylaşmış olduğumuz videodaki adımları...

Kara kaş gözlerin elmas şarkısının sözlerini kim yazdı?

O şarkının sözleri kime ait? Motosikletimi çok dikkatli kullanırım normalde. Ama o gün son seste açtığım kulaklığımda çalan şarkının sözlerine...

Resmi hizmete mahsustur ne demek

3 kural ihlali Saatte 70 km/s hız kuralına uymadı. Kırmızı ışıkta geçti. Yayaya yol vermedi. 3 kural ihlalini görmeme sebep...